Rakennusliiton Kyösti Suokas arvostelee "Soinin sinisiä" onnensotureiksi

Rakennusliiton varapuheenjohtaja uskoo, että Sininen tulevaisuus -puolueen kannatus jää matalaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.

  • LKS 20160906 LKS 20060505 : Rakennusliiton toinen puheenjohtaja Kyösti Suokas osallistui Rakennusliitton tiedotuskampanjan avaukseen Suomeen töihin tuleville ulkomaalaisille Helsingin Länsisatamassa 5. toukokuuta 2006.

 LEHTIKUVA / TOR WENNSTRÖM

    Kyösti Suokas.

    ()

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokkaan mukaan Perussuomalaiset jämäpuolueeksi jättänyt Uusi vaihtoehto on jotain täysin uutta Suomen politiikassa.

Suokas arvostelee ”Soinin sinisiä” onnensotureiksi tiedotteessaan. Viime viikolla Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneet 20 kansanedustajaa ovat tiedotteensa mukaan perustaneet Sininen tulevaisuus -yhdistyksen, joka viedään lähiaikoina puoluerekisteriin. Kannattajakorttien keräämisen kerrotaan alkavan pian.

– Jos tässäkin yhteydessä käytämme historiallista esikuvaa, puolueestaan loikannutta ja suoraan hallitusvaltaan ja ministerinpaikkoihin yltänyttä ryhmää voisi kutsua onnensotureiksi, Suokas kirjoittaa blogissaan.

– Onnensoturit olivat kierteleviä palkkasotilaita, jotka myivät itsensä eniten tarjoavalle. Kun ainoa periaate oli oma etu, paremman maksajan puolelle saatettiin siirtyä vaikka kesken taistelun.

Suokas kertoo, että hänellä ei ole erityisen lämpimiä tunteita nuivien käsiin jäänyttä perussuomalaista puoluetta kohtaan.

– Mutta vielä ikävämpänä demokratian kannalta pidän sitä, että ilman puoluetta, puolueohjelmaa ja äänestäjien puolueelle antamaa mandaattia ryhdytään hallitusvallan käyttäjäksi. Asiaa ei korjaa se, vaikka Uusi vaihtoehto perustaisi Fazerin sinistäkin sinisemmän puolueen.

– Mandaattinsa äänestäjiltä he tulevat saamaan vasta kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Eikä tarvitse olla kovinkaan paljon politiikkaa seurannut arvatakseen, että se mandaatti ei kovin kummoinen ole.

Suokas ei ryhdy arvailemaan, millä hinnalla Juha Sipilä (kesk.) ja Petteri Orpo (kok.) ovat hallituksensa onnensoturit ostaneet.

– Mutta se vähäinenkin nihkeys, jota persut hallituksen äärioikeistolaista työnantajia suosivaa politiikkaa kohtaan ovat mahdollisesti esittäneet, tullee katoamaan kuin kusi lumeen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.