Kuuma PS vastaan UV -väittely: "Tässä petettiin Suomen kansa", "Halla-ahokin kannatti näitä vielä viime maanantaina"

Uusi puolueryhmä ja hajonneen puolueen jäljelle jäänyt osa kävivät toisiaan vastaan.

 • LKS 20170619 Ryhmäpuheenvuoron pitänyt Uuden vaihtoehdon ryhmäjohtaja Simon Elo eduskunnan täysistunnossa maanantaina 19. kesäkuuta 2017. Täysistunnossa käytiin keskustelu valtioneuvoston tiedonannosta koskien hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtunutta muutoksesta. Takana eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

  Simon Elo.

  ()

 • LKS 20170619 Ryhmäpuheenvuoron pitänyt perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari eduskunnan täysistunnossa maanantaina 19. kesäkuuta 2017. Täysistunnossa käytiin keskustelu valtioneuvoston tiedonannosta koskien hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtunutta muutoksesta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

  Laura Huhtasaari.

  ()

Perussuomalaiset ja heistä irronnut Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä sanailivat maanantaina eduskunnan täysistunnossa. Siellä käsiteltiin pääministerin ilmoitusta hallituspohjanmuutoksesta.

Debatissa Sdp:n Antti Lindtman ihmetteli ensin, että nyt näyttää huonolta. Hän kysyi pääministeri Juha Sipilältä, eikö hallituksen piirissä todella puhuttu sanaakaan perussuomalaisia koskeneista suunnitelmista ennen PS:n puoluekokousviikonloppua.

Uuden vaihtoehdon Simon Elo sanoi perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoroa kuunnellessaan ajatelleensa, että "he tekevät sen itse". Elon mukaan Uusi vaihtoehto on sitoutunut hallitusohjelman kirjaukseen EU:sta.

– Myös edustaja (PS:n Laura) Huhtasaari sanoi niitä linjauksia kannattavansa! Niin sanoi heidän puheenjohtajansa (Jussi) Halla-aho vielä viime maanantaina! Täytyy ihmetellä, kuka tässä on epäjohdonmukainen ja kuka johdonmukainen, Simon Elo syytti.

Elo sanoi, että "en pidä siitä vihan ilmapiiristä, mitä nyt yhteiskunnassa paljon on". Hallituksen pohjan vaihtuminen meni hänen mukaansa täysin perustuslain mukaan.

PS:n Laura Huhtasaari vastasi, että Anneli Jäätteenmäki joutui aikanaan eroamaan pääministerin paikalta kerrottuaan "muunneltua totuutta vähäpätöisemmästä asiasta kuin tämä".

– Tässä on nyt petetty perussuomalaisten lisäksi myös Suomen kansa. Se on häpeä suomalaiselle demokratialle ja koko Suomen kansalle.

Huhtasaaren mukaan "monet Uuden vaihtoehdon kansanedustajista ovat päässeet eduskuntaan Jussi Halla-ahon suosituslistalta".

– Jussi Halla-aho kelpasi monille 2015. Jussi Halla-aho ei enää näytä kelpaavan. Mutta nyt uusi liberaali, Uusi vaihtoehto on nähnyt päivänvalon, ja heistä on tullut EU-myönteisiä!

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.