Keskustan Antti Kaikkonen: Hallituksella on edelleen kansalaisilta saatu valtakirja

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan hallituskriisi ei ollut syy ennenaikaisille eduskuntavaaleille.

  • LKS 20170619 Ryhmäpuheenvuoron pitänyt keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen eduskunnan täysistunnossa maanantaina 19. kesäkuuta 2017. Täysistunnossa käytiin keskustelu valtioneuvoston tiedonannosta koskien hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtunutta muutoksesta. Takana eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Antti Kaikkonen.

    ()

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo, että hallituksen tekemä päätös pitää ministerien kokoonpano samana oli ratkaisu poliittiseen kriisiin, johon Suomessa viime viikolla ajauduttiin.

– Katsomme, että tällä ratkaisulla huolehditaan yhteiskuntamme vakaudesta ja Suomen myönteisen talous- ja työllisyyskehityksen jatkumisesta, Kaikkonen sanoi eduskunnassa keskustan ryhmäpuheessa.

Kaikkosen mukaan syytä uusille vaaleille ei opposition vaatimuksista huolimatta tässä vaiheessa ollut. Tilanne on hänen mukaansa kuitenkin poikkeuksellinen.

– Siksi on tärkeää, että hallituksen luottamus mitataan eduskunnassa jo huomenna. Hajotusvaaleja vaatineille keskustan eduskuntaryhmä muistuttaa, että jatkavalla hallituspohjalla on edelleen suomalaisilta viime eduskuntavaaleissa saatu valtakirja.

Keskustelussa olleesta maahanmuuttopolitiikasta tarvitaan Kaikkosen mukaan kriittistä keskustelua.

– Keskustan linja ei ole ”rajat kiinni”, mutta ei myöskään ”tervetuloa kaikki”.

Kaikkonen antaa erityiskiitoksen hallitusratkaisusta pääministeri Juha Sipilälle.

– Ilman pääministerin johtajuutta tilanne voisi nyt olla toisenlainen. Juha Sipilä piti ohjakset käsissään siitä huolimatta, että viime viikko oli poliittisesti monin tavoin paineinen ja ristivetoinen. Myrskystä selvittiin jälleen poutasäälle, Kaikkonen sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.