Mielikuvitustarinoita, salaliittoteorioita - näin Juha Sipilä tyrmäsi väitteet PS-suunnitelmista

Pääministerin mukaan politiikka koetaan vastenmieliseksi perusteettomien salaliittoteorioiden takia.

  • LKS 20170619 Pääministeri Juha Sipilä eduskunnan täysistunnossa maanantaina 19. kesäkuuta 2017. Täysistunnossa käytiin keskustelu valtioneuvoston tiedonannosta koskien hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtunutta muutoksesta. Takana eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Juha Sipilä.

    ()

Pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kävi käsiksi salaliittoteorioihin vastatessaan eduskunnassa ryhmäpuheisiin. Niitä pidettiin hallituspohjassa tapahtuneesta muutoksesta, kun perussuomalaiset viime viikolla hajosi.

– Miksi politiikka koetaan vastenmieliseksi? No, se koetaan vastenmieliseksi sen takia, että täällä kehitellään ihmeellisiä mielikuvitustarinoita, salaliittoteorioita, joihin ei ole mitään perusteita, Juha Sipilä totesi.

– Se että jo ennen perussuomalaisten puoluekokousta triolla (hallituspuolueiden puheenjohtajilla) olisi joku suunnitelma, se on täyttä mielikuvitustarinaa.

Juha Sipilä kertoi soittaneensa Timo Soinille perussuomalaisten puoluekokoukseen Tallinnasta lauantaina iltapäivällä puheenjohtajiston valintojen jälkeen.

– Soinillakaan ei, ainakaan tuossa tilanteessa, ollut mitään muuta kuin syvä pettymys mielessä.

Sipilän mukaan vaihtoehdot olivat vähissä, kun Sdp, vasemmistoliitto ja vihreät ilmoittivat julkisuudessa, että he eivät ole valmiita uusiin hallitusneuvotteluihin vaan ainoastaan vaalien kautta.

– Kd ja Rkp katsoivat tässä vaikeassa tilanteessa vastuullisesti Suomen etua ja selvästi olivat valmiita tuohon prosessiin. Mutta tuo pohja mikä olisi syntynyt kokoomuksen, keskustan, Kd:n ja Rkp:n varaan on kovin ohut jatkaa enemmistöhallituksena.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.