Historiasta löytyi uusi vertauskohta: "Uusi vaihtoehto -apupuolue onkin ministerisosialismia"

Sdp:n kansanedustajan mukaan ministerisosialismi piinasi jo vanhaa työväenliikettä.

  • LKS 20161011 SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafsson eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 11. lokakuuta 2016. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Jukka Gustafsson.

    ()

– Perussuomalaisten slogan oli "työväenpuolue ilman sosialismia". Nyt on herännyt mieleeni vanha aatehistoriallinen käsite ministerisosialismista. Voisiko nyt ajatella, että Uusi vaihtoehto -apupuolue onkin puolue täynnä ministerisosialismia?

Näin kysyi maanantaina eduskunnan debatissa Sdp:n kansanedustaja Jukka Gustafsson.

Saatuaan edustajien kiistäviä välihuutoja Gustafsson jatkoi, että tämä on häneltä ihan tarkkaan harkittu kysymys. Termi oli käytössä jo yli sata vuotta sitten.

– Siis tämä ministerisosialismihan tarkoitti ihan googlaten sitä, että hallituskipeys ohittaa puolueen noudattamat periaatteet. Tuodaanko tämä 1900-luvun alkupuolen vanhalle työväenliikkeelle kipeä ministerisosialismikysymys nyt sitten uudestaan teidän ansiostanne 2000-luvulle? Ministerisosialismi on tehnyt comebackin, Gustafsson esitteli.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.