Tämä eroavien PS:n kansanedustajien marssi jää historiaan – katso video

Verkkouutiset seurasi paikan päällä, kun kansanedustajat saapuivat ilmoittamaan erostaan.

  • LKS 20170613 Perussuomalaisista uuteen ryhmään irtautuneita kansanedustajia saapuu median eteen Helsingissä 13. kesäkuuta 2017, joukossa Pirkko Mattila (vas.), Kari Kulmala, Sampo Terho, Jussi Niinistö, Jari Lindström, Kimmo Kivelä, Ritva Kike Elomaa, Tiina Elovaara ja Simon Elo. Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini ja joukko perussuomalaisten kansanedustajia perustavat uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto. Mukana ovat kaikki PS:n ministerit. Uusi eduskuntaryhmä jatkaisi mielellään Sipilän hallituksessa entisellä ohjelmalla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Kuvassa etualalla Pirkko Mattila (vasemmalta), Sampo Terho, Jari Lindström, Ritva "Kike" Elomaa ja Simon Elo.

    ()

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoontui tänään tiistaina kello 13 ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun europarlamentaarikko Jussi Halla-aho oli valittu puolueen puheenjohtajaksi.

Kokouksessa oli määrä käsitellä ryhmän eroa hallituksesta, sillä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) olivat ilmoittaneet eilen, ettei edellytyksiä jatkaa hallitusyhteistyötä Halla-ahon perussuomalaisten kanssa ole.

Hieman perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksen alkamisajan jälkeen kokoukseen marssi 20 perussuomalaisten kansanedustajaa. Mukana olivat kaikki perussuomalaisten ministerit.

Pyörähdettyään kokoushuoneessa joukko saapui toimittajien eteen ja ilmoitti perustaneensa uuden eduskuntaryhmän, jonka nimi on toistaiseksi Uusi vaihtoehto.

Ryhmän puheenjohtajaksi oli valittu kansanedustaja Simon Elo. Hän ilmoitti, että ryhmä on valmis jatkamaan Sipilän hallituksen hallitusryhmänä samalla ohjelmalla ja kokoonpanolla.

Pääministeri Juha Sipilän oli määrä jättää hallituksensa eronpyyntö tasavallan presidentille Sauli Niinistölle kello 15. Hieman sitä ennen tuli tieto, että tapaaminen on peruttu.

Kello 15 jälkeen Sipilä kertoi Turun lentokentällä pitämässään tiedotustilaisuudessa, että nykyinen hallitus ja ministeristö jatkavat nykyisellä hallitusohjelmalla. Sipilän ei tarvinnutkaan jättää eronpyyntöään, koska sama hallituspohja ja ministerit jatkavat.

Hallituksen muodostavat jatkossa keskusta, kokoomus ja Uusi vaihtoehto -ryhmä, joilla on yhteensä 106 kansanedustajaa.

Sipilä aikoo antaa tiedonannon asiasta eduskunnalle, jolloin eduskunta pääsee äänestämään hallituksen luottamuksesta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.