Ben Zyskowicz PS-salaliittoon uskoville: Elämä on mielenkiintoista, jos näkee ympärillään tuollaista

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan ei ollut mitään tietoa loikkaavien perussuomalaisten määrästä.

  • Ben Zyskowicz.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz puhuu Verkkouutisten BenTV:ssa äskeisestä kuumasta minihallituskriisistä ja perussuomalaisten hajoamisesta.

Oliko tapahtumien taustalla salaliitto, jossa näyttäessään punaista korttia Jussi Halla-aholle hallitus jo tiesi, että keittiön kautta saadaankin perussuomalaisista puolet uuteen ryhmään ja sitä kautta hallitusyhteistyö jatkumaan?

– Elämä on mielenkiintoista, jos näkee ympärillään paljon salaliittoja, Ben Zyskowicz vastaa ironisesti.

– Mutta tässä tällaista salaliittoa ei todellakaan ollut. Olin monissa sellaisissa keskusteluissa mukana pitkin viikkoa Petterin (Orpo) johdolla, joissa päädyimme siihen, viime kädessä Petterin puolelta, että me emme voi jatkaa Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa hallitusyhteistyötä.

– Tässä vaiheessa ei ollut mitään tietoa siitä, että sieltä tulee 20 kaveria (entistä PS:n kansanedustajaa), ja sanoo että mitenkäs jos jatkaisitte meidän kanssa nykypohjalla nykymiehityksellä.

Zyskowiczin mukaan ilma oli totta kai täynnä huhuja yksittäisistä muihin puolueisiin tai uuteen sirpaleryhmään siirtyvistä PS:n kansanedustajista, joiden tukea voitaisiin saada, jos Rkp ja Kd tulevat uuteen hallitukseen.

– Mutta tällaisesta, näin massiivisesta liikkeestä ei todellakaan ollut mitään tietoa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.