Laura Huhtasaari syytti presidenttiäkin hurskastelusta - Sampo Terho: Helpotus, ettei tarvitse enää selitellä noita

Eduskunnan debatissa PS:n nykyiset ja entiset johtohahmot väittelivät kiivaasti viime aikojen tapahtumista.

  • LKS 20170619 Uusi vaihtoehto -ryhmän ja tulevan Sininen Tulevaisuus puolueen eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho eduskunnan täysistunnossa maanantaina 19. kesäkuuta 2017. Täysistunnossa käytiin keskustelu valtioneuvoston tiedonannosta koskien hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Sampo Terho.

    ()
  • LKS 20170619 Ryhmäpuheenvuoron pitänyt perussuomalaisten kansanedustaja, toinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari eduskunnan täysistunnossa maanantaina 19. kesäkuuta 2017. Täysistunnossa käytiin keskustelu valtioneuvoston tiedonannosta koskien hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Laura Huhtasaari.

    ()

Hajonneiden perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron pitänyt puolueen uusi varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari sanoi, että on nähty "härski näytelmä".

– Vallanhimoiset ihmiset asettavat itsensä muiden yläpuolelle. Päättäjät ovat heille oikeita mutta jäsenistö väärä. Hurskasteluun on osallistunut Uuden vaihtoehdon lisäksi myös muita, jopa tasavallan presidentti sortui tähän. Voi tätä kaksinaismoralismin määrää! Totuutta pitää vääristellä koko ajan, jotta saataisiin muita lyötyä, Laura Huhtasaari sanoi täysistunnolle.

– Ilmeisesti ei ollut koskaan tarkoituskaan toimeenpanna perussuomalaisille tärkeitä asioita, joista oli yhdessä sovittu, hän väitti.

Huhtasaaren mukaan "kulisseissa oli jo pidempään juoniteltu operaatiota. Jussi Halla-ahon kutsuminen hallitusneuvotteluihin oli pelkkä näytelmä".

– Vedottiin höpöhöpöverukkeisiin, jotta perussuomalaisista päästiin eroon. Kaikkien on hyvä tietää, että perussuomalaiset eivät halunneet lähteä hallituksesta. Kokoomus ja keskusta halusivat päästä meistä eroon, koska heille eivät enää yhdessä sovitut ohjelmat kelvanneet.

Myöhemmin debatissa Huhtasaarelle vastasi eurooppaministeri Sampo Terho. Hän hävisi toissa viikonloppuna PS:n puheenjohtajaäänestyksen ja on nyt Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustaja.

– Haluan kiittää oppositiota näistä avauspuheenvuoroista ja ehkä kuitenkin kaikkein eniten entistä poliittista viiteryhmääni omasta puheenvuorostaan. Se oikeastaan vastasi paremmin kuin olisin koskaan itse osannut selittää, miksi minä ja nämä 20 kansanedustajaa halusi jättää taakseen sen, minkä olemme jättäneet taaksemme, Sampo Terho sanoi.

– Nämä huomautukset meistä olivat ehkä odotettavissa, mutta vielä presidentistä — ne osoittavat sen tyylin, mikä meillä on täällä odotettavissa, ja sen tyylin, johon emme halunneet ottaa osaa. Voin vain todeta, että minulle on suunnaton helpotus, etten ole enää se henkilö, joka nyt astelee tästä ulos selittelemään näitä lausuntoja medialle.

Terho sanoi, että "teille jäi rahat, teille jäi puolue. Rakentakaa siitä omien arvojenne näköinen puolue. Teillä on nyt siihen kaikki mahdollisuudet. Me olemme päättäneet toimia samoin omana poliittisena viiteryhmänä".

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.