Hjallis Harkimo arvostelee hallitussopua - "melkein joka toinen ministerinä"

Kokoomuksen kansanedustaja ihmettelee perussuomalaisista irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän ministeripaikkamääriä.

  • LKS 20170612 Kokoomuksen Harry Hjallis Harkimo menossa eduskuntaryhmän ylimääräiseen kokoukseen eduskunnassa Helsingissä maanantaina 12. kesäkuuta 2017. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

    Harry Harkimo.

    ()

Kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimon (kok.) mukaan Jussi Halla-ahon (ps.) puheenjohtajavalinnasta seurannut hallituskriisi oli hallituskriisi kaikille muille paitsi Timo Soinille (uv.), Petteri Orpolle (kok.) ja Juha Sipilälle (kesk.).

– He tiesivät koko ajan, että kyse on vain silmänlumeesta. Tästä seurasi sentään jotain hyvää: saimme toimintakykyisen halllituksen, Harkimo arvioi Savon Sanomien blogissaan.

Hän ei kuitenkaan ymmärrä miksi perussuomalaisista irtaantuneella Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmällä on sama määrä ministereitä kuin ennen, vaikka kansanedustajien määrä ryhmässä melkein puolittui.

– Jos ajatusleikkinä kuvittelemme, että Uusi vaihtoehto saisi vaaleissa puolet perussuomalaisille gallupeissa luvatuista ääniosuuksista, sillä olisi 8–10 kansanedustajaa – melkein joka toinen ministerinä!

Harkimon mukaan hänelle kerrottiin ministeriratkaisun kuuluvan diiliin.

– Viime viikon näytelmästä jäi minulle paha maku. En näköjään vieläkään ymmärrä politiikkaa. Aika monta syötyä sanaa ja puolitotuutta ehdimme kuulla, kun kaikki vain ”aavistelivat”, että jotain on tekeillä. Höpöhöpöä. Hyvin suunniteltu oli taas puoliksi tehty.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.