Anneli Jäätteenmäki: Suomen kannattaa olla mukana puolustusyhteistyön tiivistämisessä

EU-yhteistyötä on europarlamentaarikon mukaan tehtävä niillä alueilla, jotka hyödyttävät jäsenmaita.

  • LKS 20151204 Keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki suuren valiokunnan ja suomalaisten europarlamentaarikkojen tapaamisessa eduskunnassa Helsingissä 4. joulukuuta 2015. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Anneli Jäätteenmäki.

    ()

Euroopan unioni on perustamassa europarlamentaarikko Anneli Jääteenmäen (kesk.) mukaan puolustusbudjettia, josta rahoitetaan ensivaiheessa puolustustutkimusta, mutta tarkoitus on vauhdittaa puolustusteknologian kehittämistä ja jäsenvaltioiden yhteisiä hankintoja.

– EU-yhteistyötä on tehtävä niillä alueilla, jotka hyödyttävät jäsenmaita. Suomen kannattaa mielestäni olla mukana puolustusyhteistyön tiivistämisessä muiden EU-maiden mukana, Jäätteenmäki sanoo Vantaan Sanomien blogissaan.

Jäätteenmäen mukaan Euroopan unionilla on jo pitkään ollut yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa, mutta tähän asti on kehitetty ainoastaan yhteistä kriisinhallintavalmiutta. Pidemmälle ei ole edetty Britannian voimakkaan vastustuksen vuoksi.

– Yhteistyön tiivistämisen ohella on muistettava, että ulkopolitiikka ei ole vain puolustuspolitiikkaa. Hyvin hoidettu ulkopolitiikka ja hyvät naapurisuhteet ovat parasta puolustusta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.