Paavo Väyrynen ihmeissään: Vanhan mediapelin aineistokin jäi saamatta

Europarlamentaarikko on kohdannut näytelmätuotannossaan haasteita tekijänoikeuksien kanssa.

  • LKS 20170512 - Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen kansalaispuolueen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 12. toukokuuta 2017. Väyrynen alkaa kaupata "markkoja" perustamansa kansalaispuolueen rahoittamiseksi. 10 markan rahaketta myydään 10 euron nimellishintaan. Ei-virallinen rahake kelpaa kansalaispuolueen järjestämissä tilaisuuksissa ja Väyrysen Pohjanranta-yhtiössä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Paavo Väyrynen.

    ()

Keskustan pitkäaikainen kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo, ettei ole saanut käsiinsä kaikkea näytelmätuotantoonsa haluamaansa materiaalia. Syynä ovat tekijänoikeudet Manu ja minä -näytelmässä käytettäviksi tarkoitettujen Ylen videoarkistomateriaalien osalta.

– Useampi toimittaja kielsi kuvansa ja äänensä käyttämisen. Käytyjen keskustelujen jälkeen vain yksi - Hannu Lehtilä - on esittänyt täyskiellon eikä ole suostunut asiasta edes keskustelemaan, Paavo Väyrynen sanoo tiedotteessaan.

Väyrynen pitää tilannetta yllättävänä.

– Viime kesän näytelmässä ”Urho ja hänen kisällinsä” käytin kahdeksaa Ylen arkistomyynnistä hankkimaani videoinserttiä. Niissä esiintyneiltä toimittajilta ei edes kysytty suostumusta klippien käyttämiseen.

Ylen materiaalien tekijänoikeuksien lisäksi Väyrysellä on ollut vastaavia haasteita myös televisiokanava MTV:n kanssa.

– Oma lukunsa on MTV. Se kieltäytyy kokonaan luovuttamasta vuoden 1994 presidentinvaalien mediapeliin liittyvää aineistoa. Se on myös kieltänyt kotikoneella nauhoitetun oman aineiston käyttämisen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.