Rakennusalan jättiyritys syntyy, liikevaihdoksi 3,4 miljardia euroa

Rakennusyhtiöt Lemminkäinen ja YIT ovat sopineet yhtiöiden yhdistymisestä sulautumisella.

  • LKS 20170619 LKS 20170427 LKS 20170203 YIT:n logo nosturissa Pasilan nykyisen aseman ympärille nousevan Keski-Pasilan Tripla-keskuksen rakennustyömaalla Helsingissä 28. heinäkuuta 2016. Rakennusyhtiö YIT:n toteuttama Tripla on kolmen korttelin kokonaisuus, johon kuuluu kauppakeskus, pysäköintilaitos, joukkoliikenneasema, asuntoja, hotelleja ja toimistoja. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Yhdistymisessä Lemminkäinen sulautetaan YIT:hen.

    ()

Lemminkäinen ja YIT yhdistyvät. Yhdistyminen toteutetaan siten, että Lemminkäinen sulautuu YIT:hen. Yhtiöiden mukaan niiden liiketoiminta-alueet täydentävät ja tasapainottavat toisiaan sekä parantavat yhtiöiden suhdannekestävyyttä.

Muodostuvan yhtiön vuotuiseksi liikevaihdoksi arvioidaan alustavasti noin 3,4 miljardia euroa ja liikevoitoksi noin 85 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on noin 10 000 työntekijää 11 eri maassa.

Yhtiöissä uskotaan yhdistymisen luovan merkittävää arvoa yhdistyneen yhtiön osakkeenomistajille paremman suhdannekestävyyden ja kilpailukyvyn ansiosta.

Kokonaissynergioiden arvioidaan olevan vuosittain noin 40 miljoonaa euroa.

– Sulautumisesta syntyvät synergiat ovat merkittävät. Niiden ansiosta yhdistyneestä yhtiöstä muodostuu myös kilpailukykyinen toimija Pohjois-Euroopan markkinoilla, arvioi Lemminkäisen hallituksen puheenjohtaja Berndt Brunow pörssitiedotteessa.

YIT:n hallituksen puheenjohtaja Matti Vuoria puolestaan muistuttaa, että Lemminkäinen ja YIT ovat molemmat yli satavuotiaita kansainvälistyviä, vakaita suomalaisia yhtiöitä, joilla on monipuolinen osaaminen ja vahva jalansija toiminta-alueillaan.

– YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisellä syntyy vahva pohjoiseurooppalainen pelinrakentaja ja uudistaja, Vuoria painottaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.