Kuorma-autoilla kuljetettiin 58 miljoonaa tonnia tavaraa tammi-maaliskuussa

Kuorma-autoilla kuljetettu tavaramäärä pysyi Tilastokeskuksen mukaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ennallaan, mutta kuljetussuorite kasvoi vuodentakaisesta.

  • LKS 20121024 - Kuorma-auto kivilastissa avolouhoksella Agnico-Eaglen kultakaivoksella Kittilässä tiistaina 16.elokuuta 2011. ... Agnico-Eagle Mines Ltd.'s Kittila mine on the Suurikuusikko gold deposit, located approximately 900 km north of Helsinki in the town of Kittila, in Finnish Lapland, August 16, 2011. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Kuorma-auto kivilastissa Kittilässä.

    ()

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kuorma-autoilla kuljetettiin tavaroita 58 miljoonaa tonnia, mikä oli yhtä paljon kuin vastaavaan aikaan vuotta aiemmin.

Maa-ainesten kuljetettu määrä väheni seitsemän prosenttia, mutta muiden ainesten kuljetettu määrä kasvoi kaksi prosenttia vuodentakaisesta.

Kuorma-autojen kuljetussuorite eli tavaramäärän ja kuljetusmatkan tulo kasvoi vuodentakaisesta 16 prosenttia 6,1 miljardiin tonnikilometriin. Kuljetussuoritteista 94 prosenttia ajettiin ammattimaisessa liikenteessä ja 6 prosenttia yksityisessä liikenteessä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.