Britannia ei vetäydykään EU:n sotilasoperaatioista

Brittihallitus kevensi Brexit-linjaansa, ja maa aikoo pysyä mukana EU:n yhteisessä ulkopolitiikassa.

  • LKS 20170213 Britannian hallituksen EU-erosta vastaava ministeri David Davis tiedotustilaisuudessa valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa Helsingissä maanantaina 13.helmikuuta 2017. III British Secretary of State for Exiting the European Union, the Brexit Minister David Davis holds a press conference during his visit in Helsinki, Finland on Monday 13th Feb., 2017. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    David Davis.

    ()

Britannia aikoo jatkaa sotilasyhteistyötä EU:n kanssa Brexitin jälkeenkin, Britannian hallitus linjaa. Hallituksen dokumenttia siteeraavat BBC ja Financial Times.

Tähän saakka Britannia on uhannut vetäytyä EU:n puolustus- ja turvallisuusoperaatioista, jos maa ei saa riittävän hyvää erosopimusta. Britannia on ilmoittanut eroavansa EU:sta maaliskuun lopussa 2019.

Britannia ilmoittaa jatkossa noudattavansa EU:n pakotepolitiikkaa ja hakevansa yhteistä linjaa EU:n kanssa myös ulkopolitiikassa. Se aikoo tarjota EU:lle "syvää turvallisuusyhteistyötä" terrorismin, kyberrikollisuuden, laittoman maahanmuuton ja perinteisen sotilaallisen hyökkäyksen estämiseksi.

– Yhteinen etumme on työskennellä läheisesti EU:n ja sen jäsenmaiden kanssa, sanoo Britannian Brexit-ministeri David Davis.

Britannia on tukenut EU:n sotilasoperaatioita esimerkiksi Libyassa ja Somaliassa. Britannialla oli merkittävä rooli, kun EU valmisteli kantaansa Iranin ydinohjelmaan ja asetti Venäjän-vastaisia pakotteita.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.