"Väkivaltainen osoitus islamofobiasta" – pakettiauto ajoi moskeijasta palaavien päälle

Lontoossa yksi ihminen kuoli ja kahdeksan loukkaantui pakettiauton ajettua moskeijasta palaavien ihmisten päälle.

  • LKS 20170619 Ambulances arrive in the Finsbury Park area of north London where a vehichle hit pedestrians on June 19, 2017. Several people are injured, police said Monday, adding that one person had been arrested. LEHTIKUVA / AFP PHOTO  Daniel Leal-Olivas

    Hälytysajoneuvoja tapahtumapaikalla.

    ()

Tapaus sattui Lontoon Finsbury Parkissa puolenyön jälkeen paikallista aikaa. Tapahtumapaikalla pidätettiin 48-vuotias valkoihoinen mies, jota epäillään tapahtuneesta. Joiden tietojen mukaan hän olisi aseistautunut myös puukolla.

Britannian muslimineuvosto MCB sanoo BBC:n mukaan, että auto ajoi uskovaisten yli tahallaan. MCB:n mukaan kyseessä on "väkivaltainen osoitus islamofobiasta" ja vaati moskeijoiden läheisyyteen tiukempia turvatoimia.

Suur-Lontoon poliisin mukaan vielä on liian aikaista sanoa, oliko yliajo terrorismista.

Britannian pääministeri Theresa May kuvasi yliajoa kamalaksi tapaukseksi. May sanoi, että hänen ajatuksensa ovat loukkaantuneissa, heidän rakkaissaan sekä onnettomuuspaikalla olevissa pelastustyöntekijöissä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.