Irma moukaroi Floridaa – yli 3,4 miljoonaa taloutta sähköttä

Hurrikaani Irma jatkaa matkaansa pitkin Floridan länsirannikkoa pohjoiseen.

  • LKS 20170911 A fallen tree crashes atop a row of cars on September 10, 2017 Miami, Florida in the wake of Hurricane Irma.  
Hurricane Irma's eyewall slammed into the lower Florida Keys, lashing the island chain with fearsome wind gusts, the US National Hurricane Center said. LEHTIKUVA / AFP PHOTO  Michele Eve Sandberg

    Myrskytuhoa Miamissa.

    ()

Irma rantautui Länsi Floridaan Naplesin eteläpuolella tuulen voimakkuuden ollessa puuskissa 192 km/h. Hurrikaani riepotti Fort Myersin kaupunkia ja jatkoi kohti pohjoista.

Irma on nyt luokiteltu kakkosluokan hurrikaaniksi. Aamuyöllä tuulenvoimakkuus oli 160 km/h.

Yli 3,4 miljoonaa taloutta on ilman sähköä ja osa Miamista on veden vallassa. Kolmen ihmisen tiedetään kuolleen myrskyn seurauksena. Miamin kansainvälinen lentokenttä pysyy kiinni koko maanantain ja toimintaa käynnistellään tiistaina.

Karibian alueella myrsky tappoi 28 ihmistä ja aiheutti useilla saarilla valtavia aineellisia vahinkoja. Florida Keysin alueella myrskyvahinkoja kartoitetaan parhaillaan. Florida Keysin joillakin saarilla tulva-aallot olivat yli 4,5 metriä.

Ennusteiden mukaan Irma suuntaa Floridan länsirannikolle ja Tampa-St.Petersburgin neljän miljoonan asukkaan metropolialueelle. Floridan kuvernööri Rick Scott on sanonut olevansa erittäin huolissaan osavaltion länsirannikosta. Hänen mukaansa viranomaiset ovat varautuneet sen tuloon koko kuluvan viikon.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.