Yhdysvallat ei halua sotia Pohjois-Korean kanssa - "Se olisi katastrofaalista"

Puolustusministeri uskoo, että sodan hinta olisi liian kova Yhdysvaltain liittolaisille.

  • LKS 20170615 SAL001; US Secretary of Defense James Mattis arrives to testify on the Defense Department budget at a House Appropriations Committee Defense Subcommittee hearing on Capitol Hill in Washington, DC, June 15, 2017. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Saul Loeb

    James Mattis.

    ()

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisin mukaan Yhdysvallat pyrkii hakemaan rauhanomaisempaa ratkaisua Pohjois-Korean pyrkimyksiin kehittää iskukykyään maata vastaan, kertoo Yahoo Finance. Hänen mukaansa kyseessä olisi sota, jota Yhdysvallat ei pohjimmiltaan halua.

"Sanoisin että voittaisimme. Mutta se olisi inhimillisen kärsimyksen osalta vakavampi sota kuin yksikään minkä olemme nähneet vuoden 1953 jälkeen", Mattis sanoo.

Uhkana olisi Mattisin mukaan sen liittolaismaihin kohdistuvat iskut. Esimerkiksi Etelä-Korean pääkaupunki Soul joutuisi hänen mukaansa massiivisten tykistökeskitysten kohteeksi. Kaupungissa on 25 miljoonaa asukasta. Iskujen kohteeksi voisi joutua niin ikään myös Japani. Pohjois-Korea saattaisi pystyä iskemään sen kimppuun jopa ydinasein.

"Se olisi vakava, katastrofaalinen sota, etenkin joillekin liittolaismaittemme viattomille kansalaisille", Mattis arvioi.

Neuvotteluja on hänen mukaansa käyty myös Kiinan kanssa. Mattisin mukaan Yhdysvaltain keinot Pohjois-Korean käsittelemisessä alkavat kuitenkin olla vähissä.

"Olemme kuluttamassa loppuun kaikki mahdolliset diplomaattiset pyrkimykset tältä osin."

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.