Israelin pääministerin poika jakoi juutalaisvastaisen kuvan – natsit innostuivat

Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun poika on saanut amerikkalaiset äärinationalistit riemuihinsa.

  • Kuvakaappaus Yair Netanjahun jakamasta meemistä.

    ()

Benjamin Netanjahun 26-vuotias poika Yair Netanjahu jakoi viime viikolla Facebookissa antisemitistiseksi eli juutalaisvastaiseksi tulkittavan salaliittoa esittävän kuvan.

Kuvassa esitetään Unkarin juutalainen suursijoittaja George Soros, jonka vihjataan hallitsevan maailmaa liskoihmisten ja illuminati-juutalaisten kautta. Netanjahu pyrki kuvalla viestittämään, että hänen isäänsä Bemjamin Netanjahuun kohdistuvassa korruptiotutkinnassa olisi kyse kansainvälisestä salaliitosta.

Yair Netanjahun kuvajaosta innostui ensimmäisenä tunnettu amerikkalainen valkoisen ylivallan kannattaja ja rasistisen Ku Klux Klanin entinen suurvelho David Duke, joka jakoi Twitterissä Netanjahun jakaman kuvan "joka on täynnä antisemiittisiä teemoja".

Jerusalem Post kertoo kansallissosialistisen amerikkalaisen The Daily Stormerin ylistäneen Yair Netanjahun jakamaa meemiä "mahtavaksi". Uusnatsisivuston perustaja Andrew Anglin kehui Yair Netanjahua jutussa "tosi veljeksi" ja kirjoitti, että "seuraavaksi hän vaatii kaasuttamista".

Yair Netanjahu itse kieltää, että hänen jakamansa meemi olisi juutalaisvastainen. Sen sijaan hän syytti asiasta ensimmäisenä uutisoinutta Haaretzia antisemiittiseksi.

Yhteinen vihollinen

Rasisminvastainen järjestö Anti-Defamation League tuomitsi Yair Netanjahun jakaman meemin antisemitistisenä. Kuvassa George Soros roikottaa liskoihmisen edessä maapalloa, joka vuorostaan roikottaa illuminati -hahmon edessä salaliittosymbolia.

Tämä hahmo vastaavasti roikottaa Israelin entisen pääministerin Ehud Barakin edessä seteliä ja tämän edessä ovat tunnetut Netanjahu-kriitikot Eldad Yaniv ja Meni Naftali. Otsikkona kuvassa lukee "ruokakteju". Kaikki juutalaiset sekä illuminati-hahmo on kuvattu meemissä kädet ristittyinä kopiona "iloinen kauppias" -meemistä, joka on tunnettu juutalaisvastainen meemi.

Liskoihmiset ja illuminati ovat salaliittosivustoilta tuttuja tarinoita, joihin suurin osa ihmisistä suhtautuu huumorilla. Sorosin esittäminen maailmanlaajuisten ihmiskunnan vastaisten salaliittojen taustapiruna taas on kasvava väite äärinationalistisilla ja vaihtoehto-oikeistolaisilla sivustoilla. Lisäksi Unkarissa Viktor Orbánin johtama hallitus on käynnistänyt Soros-vastaisen julistekampanjan. Soros tunnetaan paitsi suursijoittajana, myös filantrooppina, joka rahoittaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia edistäviä järjestöjä.

Sorosin hyväntekeväisyys on asia, joka yhdistää maailmalla kaikkia niitä, jotka ovat joutuneet ihmisoikeusjärjestöjen hampaisiin. Tämä koskee myös Israelin oikeistohallitusta.

Vasemmalle kallistuvassa Haaretzissa julkaistun näkökulmakirjoituksen mukaan Israelin oikeisto on ollut valmis liittoutumaan juutalaisvastaisten äärinationalistien kanssa maan vasemmistoa vastaan.

Lehden mukaan Israelin hallitseva Likud-puolue on muodostanut yhteyksiä eurooppalaisiin nationalistipuolueisiin ja Yhdysvaltojen vaihtoehto-oikeistoon. Kaikkia yhdistää yhteiset viholliset: arabit, muslimit ja vasemmisto.