Pohjoiskorealaisten epätoivo kasvaa: Nälkiintynyt sotilas loikkasi hengenvaarallisella tavalla

Nuori sotilas ui joen yli styroksit kellukkeinaan loikatakseen Etelä-Koreaan.

  • Google Maps

    Han-joki sijaitsee Pohjois-Korean ja Etelä-Korean rajalla.

    ()

Noin 20-vuotias pohjoiskorealainen sotilas loikkasi Etelä-Koreaan sunnuntaina uhkarohkeasti uimalla Han-joen yli, kertoo UPI.

Loikkari ylitti joen sen kapeasta kohdasta, joka sekin on 700 metriä leveä. Hän käytti styroksia kellukkeenaan, jotta selviäisi vaarallisesta uinnista.

Etelä-Korean sotilaat huomaisivat saapuvat loikkarin, armeijan päälliköt kertovat. Heidän mukaansa sotilas oli sanonut: "Pelastakaa minut, olen loikkaamassa".

Etelä-Korean viranomaiset selvittävät sotilaan motiiveja loikata sekä reittiä, jota hän kulki paetakseen Pohjois-Koreasta.

Pohjoiskorealainen sotilas loikkasi Etelä-Korean puolelle viimeksi viime viikolla, Etelä-Korean puolustusministeriö kertoo. Myöskin noin 20-vuotias sotilas loikkasi kuultuaan Etelä-Korean kovaäänisen äänen lähellä rajaa.

Paenneet sotilaat ovat aliravittuja, ja heidän mukaansa pohjoiskorealaissotilaita pidetään nälässä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.