Emmanuel Macronin puolueelle enemmistö parlamenttiin

Ranskassa äänestettiin parlamenttivaalien toisella kierroksella presidentille vahva mandaatti.

  • LKS 20170618 French President Emmanuel Macron gestures from his car as he leaves to vote in Le Touquet, northern France, during the second round of the French parliamentary elections (elections legislatives in French), on June 18, 2017. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Philippe Huguen

    Emmanuel Macron.

    ()

Presidentti Emmanuel Macronin Liikkeelle-puolue ja sen liittolaispuolue saivat yli 300 paikkaa Ranskan parlamenttiin. Parlamentin alahuoneessa on 577 jäsentä.

Äänestysprosentti laski vuoden 2012 vaaleista 43,4:ään.

Liikkeelle sai 43 prosenttia äänistä.

Emmanuel Macron pystyy enemmistöllään periaatteessa toteuttamaan kaavailemansa uudistukset. Niihin sisältyvät muun muassa 60 miljardin euron säästöt valtion budjettiin, virkamiesten vähentäminen 120 000 henkilöllä ja työmarkkinajärjestelmän uudistaminen työttömyyden alentamiseksi, yritysverotuksen keventäminen sekä eläkeuudistus.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.