Venäjä loukkaantui kitkerästi: Uhkaa ampua alas kaikki Syyrian ilmatilassa lentävät kohteet

Venäjä puolustusministeriö ilmaisi uhkauksensa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ilmavoimat ampuivat alas Syyrian SU22-sotakoneen.

  • LKS 20170614 Smoke rises from buildings following a reported air strike on a rebel-held area in the southern Syrian city of Daraa, on June 14, 2017. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mohamad Abazeed

    Washingtonin mukaan Syyrian kone oli tiputellut pommeja lähellä Damaskosta.

    ()

Venäjä on uhannut ampua alas Yhdysvaltain Syyriassa lentävät sotakoneet vastatoimena Yhdysvaltain tekemälle hyökkäykselle, jossa Syyrian armeijan sotakone ammuttiin alas. Venäjän puolustusministeriön mukaan Venäjä aikoo myös lopettaa Yhdysvaltain ja Venäjän yhteisen viestintäkanavan.

Venäjän puolustusministeriön mukaan maan armeija aikoo ampua "kaikki lentävät objektit" Syyrian ilmatilassa. Asiasta kertoo tässä Independent.

Yhdysvaltain F-18 Super hornet ampui Syyrian armeijan SU22-koneen alas sunnuntaina.

Washingtonin mukaan Syyrian kone oli tiputellut pommeja lähellä Damaskosta. Syyrian armeijan mukaan kone oli toteuttamassa Isisin vastaista tehtävää.

Yhdysvallat ei käyttänyt Venäjän ja USA:n yhteistä viestintäkanavaa ennen Syyrian koneen ampumista. Tästä syystä Venäjän puolustusministeriö syyttää Yhdysvaltoja epäonnistumisesta sitoutumisten täyttämisessä.

"Syyrian ilmavoimien koneen ampuminen Syyrian ilmatilassa on Syyrian suvereniteetin kitkerää loukkaamista", Venäjän puolustusministeriö kommentoi tiedotteessaan.

Syyriaa tukeva Venäjä on tehnyt Yhdysvaltojen kanssa sopimuksen, jonka tarkoitus on välttää maiden sotakoneiden joutumista selkkausten kohteiksi Syyriassa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.