Näinkö Vladimir Putin toimii? Venäläislehti uutisoi yllätysvedosta 2018 vaaleissa

Vladimir Putinin sanotaan aikovan pyrkiä neljännelle presidenttikaudelleen ilman puoluetta.

  • LKS 20170910 Russian President Vladimir Putin votes at a polling station during the municipal election in Moscow on September 10, 2017. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Yuri Kadobnov

    Vladimir Putin.

    ()

Venäjän presidentti Vladimir Putin aikoo lähteä ehdolle vuoden 2018 presidentinvaaleissa. Venäläislehti Kommersantin tietojen mukaan Putinin kampanjan suunnittelu on jo pitkällä.

Venäjän presidentinhallinnon lähteiden mukaan Putinin ehdokkuus aiotaan julkistaa marraskuussa. Tätä ennen järjestetään useita tapahtumia, joissa presidentti on näkyvästi läsnä.

Vladimir Putinin kerrotaan lähtevän vaaleihin itsenäisenä ehdokkaana. Hän ei siis olisikaan muodollisesti Yhtenäinen Venäjä -puolueensa ehdokas. Käytännössä se merkitsee sitä, että on kerättävä allekirjoituksia Putinin ehdokkuuden hyväksi. Kommersantin mukaan Yhtenäisen Venäjän edustajat voisivat kerätä niitä kampanjan puolesta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.